avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El programa «Conèixer els productors», de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, va arribar a més de 1.800 alumnes i 44 centres escolars el 2023

El programa «Conèixer els productors», de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, va arribar a més de 1.800 alumnes i 44 centres escolars el 2023

2024 1 31 3005050 01 febrer 2024

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha donat a conèixer avui les dades de l’any 2023 del programa «Conèixer els productors», una activitat que du a terme l’equip de formació i transferència del coneixement de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP) amb l’objectiu de promocionar i divulgar els productes agroalimentaris locals a les escoles de les Illes. Aquesta activitat s’emmarca dins el Programa de Consum de Fruita, Verdura i Llet a les escoles de la Unió Europea i l’any passat va rebre 38.642,75 euros del Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA).

El curs 2022-2023, un total de 1.820 alumnes de cinquè de primària de 44 centres educatius de les Illes Balears varen participar en aquesta activitat, que consisteix a visitar finques o empreses que elaboren o cultiven productes agroalimentaris representatius de les Balears per fomentar el consum de fruita, hortalissa, peix i llet; per donar a conèixer la importància dels productes de la nostra terra; per reivindicar la conservació del paisatge que es fa mantenint aquestes finques, i l’activitat de conservar les varietats antigues i locals de les nostres illes. En total, es varen fer 43 sortides —28 a Mallorca, 11 a Eivissa i 4 a Menorca.

Una de les visites incloses dins el programa és la visita a l’empresa Opmallorcamar —la llotja del peix de Palma—, on la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, ha fet públiques aquestes dades i ha manifestat que en aquestes sortides gratuïtes per als centres escolars «apropam la realitat del camp i de la mar als infants, explicant-los com poden reconèixer el producte local i també la importància que té consumir aliments produïts de manera sostenible en funció de l’estació de l’any, la proximitat i la qualitat. És important que adquireixin comportaments alimentaris saludables i aprenguin a valorar la feina dels nostres pagesos i pescadors».

A més de la visita, els escolars reben material didàctic per endur-se a ca seva, com la guia per saber com és la comercialització del peix i marisc de Mallorca, que també s’ha presentat avui i que ha estat completament renovada. A l’acte, també hi han assistit el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local i el director general de Pesca, Joan Llabrés i Antoni M. Grau, respectivament, a més del president d’Opmallorcamar, Pedro Mercant. «Reforçar la visibilitat i la promoció del producte agroalimentari de les Illes Balears és un dels eixos fonamentals d’aquesta legislatura, i això inclou també els escolars perquè, si aprenen des de petits a valorar el producte local i els agrada, l’incorporaran als seus hàbits diaris d’una manera més natural i amb futur», ha subratllat Llabrés.

Cal recordar que les altres empreses i finques que es visiten al llarg de l’any dins aquest programa són la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, S’hort de sa Vall, S’hort de Son Coves, Terracor i la Cooperativa S’Esplet (Mallorca); les finques Can Fontet, Terra Masia i Terra Viva (Eivissa), i la Cooperativa del Camp (Menorca).

Previsions curs 2023-2024

Per a l’actual curs 2023-2024 hi ha projectades 52 sortides (36 a Mallorca, 12 a Eivissa i 4 a Menorca) amb la participació de 52 centres escolars i més de 1.780 alumnes.


Data d'actualització: 01 febrer 2024


Comparteix