avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

300 joves d'ESO de 48 centres educatius de les Illes Balears han participat en el programa Alter aquest curs

300 joves d'ESO de 48 centres educatius de les Illes Balears han participat en el programa Alter aquest curs

Hairdresser taking care of client s hair indoors 17 juny 2022

\ Amb un 87 % d’èxit, el programa té per objectiu evitar l'abandonament a través de pràctiques en empreses que motiven l'alumnat

\ El 5% dels joves ha començat a treballar a l'empresa on ha fet les pràctiques mentre que el 95% ha iniciat una formació professional bàsica

\ Hi han participat 227 empreses col·laboradores i 48 educadors de les distintes corporacions locals


300 joves d’ESO de 48 centres educatius de les Illes Balears han participat aquest curs 2021-2022 en el programa Alter d’intervenció socioeducativa per a joves amb dificultats d’adaptació escolar. En el programa, que tengut un 87 % de percentatge d’èxit, hi han participat un total de 227 empreses col·laboradores i un total de 48 educadors de les distintes corporacions locals, una coordinadora i una auxiliar administrativa.

En total són 33 municipis els que apliquen el programa Alter a les Illes Balears amb un total de 300 places disponibles per a alumnes.

El programa d’integració social i educativa que duen a terme la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria d’Educació i Formació Professional amb la participació dels ajuntaments està dirigit a alumnes matriculats en l’etapa d’ESO, de 14 a 16 anys, que no s’adapten al sistema educatiu i comparteixen l’escolaritat amb una vintena de formacions pràctiques aquest curs. Les formacions que s'han impartit als alumnes aquest curs han estat les següents: aprenent de mecànica de cotxes; mecànica de motos; reparació de pneumàtics; xapa i pintura; cuina; reboster; cambrer; perruqueria i estètica; perruqueria canina; informàtica; fusteria; manteniment d'embarcacions; reparació de bicicletes; ferreria i forja; mosso de quadra; arts gràfiques; sabater; agricultura ecològica; comerç; reposador de magatzems; guarda i cura d'animals i manteniment d'instal·lacions. Les formacions de mecànica han estat les més demandades pels nins i la de perruqueria per les nines.

L’objectiu del programa és facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica i/o formativa i els facilita formació prelaboral de manera que se’ls garanteixi l’accés al món laboral.

Un 87% dels joves que han tengut l'escolaritat compartida entre el centre educatiu de referència i l'empresa on van triar fer les pràctiques formatives ha acabat amb èxit la formació aquest curs i el 5% ha començat a treballar a l'empresa on ha fet les pràctiques mentre que el 95 % ha iniciat una formació professional bàsica.

La formació dura dos cursos, de setembre a juny. Una vegada acaben els cursos, els joves poden continuar formant-se a través dels estudis de formació professional bàsica o bé poden aconseguir una inserció laboral a les empreses on han dut a terme la seva formació.

Cal recordar que des del curs anterior, el conveni amb els ajuntaments ja no són anuals i estan vigents durant tota la legislatura, fet que dona més estabilitat al programa.

Es pot sol·licitar la inscripció al programa a través de les àrees de serveis socials dels diferents ajuntaments que tinguin signat un conveni de col·laboració amb la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies. Per a més informació, es pot telefonar al 971 177 155.


Data d'actualització: 31 desembre 2023


Comparteix