avisoCookies

Visualización del menú

Selector de idioma

caes
|


Visualización del menú

logo-white

Selector de idioma

caes

Ruta de navegación

Torna

Publicador de contenidos

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural forma els inspectors de turisme del Consell de Mallorca perquè es millori el control de la compra de producte local en els establiments turístics

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural forma els inspectors de turisme del Consell de Mallorca perquè es millori el control de la compra de producte local en els establiments turístics

WhatsApp Image 2024 01 19 at 10.53.39 1 19 enero 2024

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha impartit avui, a través dels tècnics de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local i de la Direcció General de Pesca, una formació per a tots els inspectors de turisme del Consell de Mallorca encarregats de controlar l'aplicació de la Llei per a la circularitat i la sostenibilitat en el turisme en els establiments de l'illa. L'objectiu ha estat definir de manera sectorial el que es pot considerar producte local, tal com ho defineix la Llei, i donar recomanacions perquè els establiments turístics millorin el control del consum de producte agroalimentari local.

Cal recordar que la Llei per a la circularitat i la sostenibilitat en el turisme estableix que els establiments turístics han de garantir que es consumeix un percentatge de producte local que com, a mínim, s'ha de situar entre el 3 i el 5%, en funció de la categoria de l'establiment.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, als quals ha volgut transmetre la importància de reconèixer i saber diferenciar què és producte local. «El sector turístic empra el 25% dels productes agroalimentaris que es consumeixen anualment a Mallorca i és un mercat molt important per al sector productiu local», ha subratllat Llabrés. «Amb aquesta formació, en col·laboració amb el Consell de Mallorca, es pretén posar tots els mitjans disponibles per donar resposta a la demanda de les organitzacions agràries i a l'aplicació de la legislació vigent».

Cal recordar que un dels objectius de legislatura d'aquesta Direcció General és definir i identificar el producte local, però també posar en marxa un intens programa de promoció del producte agroalimentari.


Fecha de actualización: 19 enero 2024


Comparte